Dnes budu psát o batohu od firmy MFH, který vlastním něco málo přes rok.
Batoh byl koupen v armyshopu
Morris za 599 Kč a celým jménem Batoh Assault I černý. Batoh je vyroben ze 100% nylonu, rozměry 45x25x20 a o objemu cca 30litrů. Vnitřek je povrstvený polyuretanem tudíž nepromokne. Má polstrovaná ´´prodyšná´´ záda i ramenní popruhy. Popruhy lze nastavit na požadovanou-pohodlnou velikost. To samé platí o bederním pásu který je i odjímatelný. Na první pohled zaujme MOLLE vazba která je jak ze předu tak i po stranách. Batoh má čtyři stahovací popruhy s rychlo přezkou.
Batoh má celkem čtyři kapsy na dvojitý zip respektive pět, pátá je na suchý zip a slouží pro uložení camelbagu. Největší kapsu lze rozepnout a otevřít o 180 stupňů, obsahuje jednu malou kapsičku na zip a malou přihrádku ze síťoviny. Druhá kapsa se otevírá do 2/3 a obsahuje pár síťových a pár plných kapsiček. Třetí menší kapsa se otevírá ½ a má několik přihrádek (na propisky popř. jako já na záchranářské nůžky). Nakonec nejmenší kapsička ta není ničím zvláštní
.
Na to jak je to malý prcek se do něj vleze spousta věcí a díky polstrovaným popruhům a dobrému rozložení váhy se dobře nosí i s velkou zátěží (moje max je 10 Kg) nikde mě nedřel, neškrtil, nesklouzával a nic podobného prostě jak jsem si ho hodil na záda tak držel
Kupodivu při jeho směšné ceně i zipy snesou dosti hrubé zacházení v podobě pokusů o naložení objemným nákladem. K batohu za 600 Kč jsem se nechoval s žádnou úctou a každodenní nošení, sundavání a šoupání po zemi či podlaze v tramvaji za sebou nezanechalo žádné významné poškození kromě špíny
O prodyšnosti zad a ramenních popruhů lze pochybovat...léto prověřilo a batoh neuspěl
Z mého pohledu jedinou vadou je, že po nějakém tři-čtvrtě roce se v hlavní kapse batohu na několika místech (hlavně z vrchu) ošoupala pogumovaná vrstva. Na toto jsem přišel jak jinak než po dešti