Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 02. pro 2024 10:21:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
 Brašna Flyye Industries Fatboy Versipack 
Autor Zpráva

Příspěvek Brašna Flyye Industries Fatboy Versipack
Dnes bych Vás rád seznámil s taškou Flyye Industries Fatboy Versipack, klasickou variací taktické brašny určené nejen pro skryté nošení zbraně, kterou vyrábí snad každá firma v tomto oboru.
Poprvé jsem jí uviděl na stránkách jedné nejmenované české firmy vyrábějící taktickou výstroj (jméno je zbytečné, moji tašku už nenabízejí) ve výprodeji a okamžitě jsem nad ní začal přemýšlet jako nad náhradou EDC batohu, který už se začínal rozpadat. Očekávaje za tisíc korun brašničku trochu větší než na doklady a půllitrovku s pitím jsem ji objednal.
Jaké bylo moje překvapení, když jsem z obálky vytáhl něco, co dokáže spolknout 6ks balení piva v plechovkách a ještě má hlad. Byla trochu větší, než jsem předpokládal, ale řekl jsem si, že to nemůže být problém, prostě jí budu nosit poloprázdnou. (Každý, kdo se rád pohybuje po světě připraven, ví, že je to naprostá kravina.) Brašna je koncipovaná pro nošení na pravé straně / levém rameni, ale není problém jí nosit i na druhé straně. Má jedenáct kapes plus čtyři „kapsy v kapse“. Vyrobena je pak z 1000D Cordura Nylonu s YYK zipy a plastovými klipy od UTX. Hlavní kapsa je kryta klopou s mohutným klipem, který je stažitelný popruhem vedoucím vespod brašny, a pak také stažitelným lemem, ke kterému mám jednu z mála výhrad – po cca dvou týdnech používání se plastová vložka, která měla bránit proříznutí lemu, vytrhla. V hlavní kapse pak nalezneme na zadní straně síťovanou a na přední straně látkovou kapsu spíše na něco plochého. Do samotné hlavní kapsy se vleze již zmíněných šest půllitrovek piva v plechu a ještě můžete pár drobností přidat kolem nich a na ně. Před hlavní kapsou, stále kryta klopou je druhá kapsa, ve které opět najdeme na zadní straně síťovanou vnitřní kapsu a malou plastovou karabinku např. na klíče. Na vnějšku této kapsy je ještě plochá kapsička. Za hlavní kapsou je pak velká kapsa pro ono skryté nošení zbraně s mohutným zipem. Na její zadní stěně najdeme přes celou šířku dva pásy suchého zipu pro upevnění pouzdra na zbraň. Všechny tyto vlastnosti mají napomáhat rychlému tasení. Nastavitelný ramenní popruh je doslova pás z auta obarvený do požadované barvy, se stejnou přezkou jako klopa pro rychlé odhození brašny. Musím poznamenat, že se bojím toho, až se někde v běhu zachytím za kliku dveří nebo něco podobného, rozhodně to budu já nebo dveře, co povolí. Pod přezkou najdeme kapsičku na mobil uzavřenou malým klipem se dvěma průvlaky, zřejmě na propisku. Po levé straně hlavního prostoru (při pohledu na brašnu zepředu) je pak z venku otevřená kapsa, např. na zásobník(y). Na té pak najdeme další kapsičku ukrývající další vnitřní kapsu a nesoucí MOLLE systém. Na pravé straně je pak síťovaná kapsa stažitelná šňůrou. Dvě kapsy jsou na klopě, jedna plochá z přední strany, nad ní pak pruh suchého zipu pro připevnění nášivek a druhá na vrchní straně brašny, opět zhruba na něco velikosti pistolového zásobníku. Tato kapsa opět nese MOLLE systém. Poslední kapsička je skrytá za MOLLE systémem, který je na upevnění nosného popruhu k brašně, kousek nad ní je na popruhu další plastová karabinka. Na zadní straně najdeme tři místa vypolstrovaná síťovinou a smyčku na opasek zapínatelnou suchým zipem. Snad posledním detailem je pak jeden pruh MOLLE vespod brašny.
Používám jí už víc než rok a tak už nese nějaký ten šrám – zmiňovaný lem hlavní kapsy, ke kterému jsem plastovou průchodku zase přišil, ale potřeboval by zesílit nějakou robustnější látkou. Popruh pro nošení už má na sobě několik škrábanců od nožů a pilek, ale na funkci to nemá vliv. Zadní strana je pak rozedraná od suchých zipů zadních kapes mých kalhot, proto je na fotkách přelepená stříbrnou páskou – stačí konce pásky správně zaříznout a nastrkat pod obšívku a vydrží cca čtvrt roku.
Co se týče ergonomie, ta nebude nikdy u tašky přes rameno valná a platí to i v tomto případě. Popruh je sice krásně široký a tudíž neřeže, ale pokud je brašna zatížená, budete si jí po delší době přehazovat z ramene na rameno každou chvíli. Maximální váha, se kterou jsem brašnu nosil, je odhadem 8-9 kg, ale to už je opravdu nesnesitelné.
Sháníte-li brašnu na běžné denní nošení, můžu Vám Flyye Fatboy Versipack doporučit, ale už na celodenní výlet je rozhodně lepší vzít batoh. Přeci jen to není nic na velkou zátěž...
Jen tak mimochodem, brašnu podle údajů na stránkách výrobce používá FBI… ;)

Přílohy:
Flyye_Fatboy_3.jpg
Flyye_Fatboy_3.jpg [ 254.86 KiB | Zobrazeno 5400 krát ]
Flyye_Fatboy_4.jpg
Flyye_Fatboy_4.jpg [ 240.21 KiB | Zobrazeno 5400 krát ]
Flyye_Fatboy_2.jpg
Flyye_Fatboy_2.jpg [ 246.41 KiB | Zobrazeno 5400 krát ]
pát 29. lis 2013 17:40:03
Odpovědět na téma   [ Příspěvek: 1 ]