Menší update: Nedávno se mi spork zlomil (nevím jak, nejspíš někdo šlápnul na kapsu, ve které byl uložen) a tak jsem se rozhodla udělat menší torture test, aby se ukázalo, jak moc je spork odolný vůči vyšším teplotám. Zde jsou výsledky.
Test č. 1 - vaření
Uvedla jsem k varu vodu a vhodila ulomenou část lžíce. Tase nechtěla potopit, tak jsem ji nechala pár minut ve vařící se vodě plavat na povrchu.
Příloha:
Ve varu.JPG [ 77.46 KiB | Zobrazeno 6565 krát ]
Pak jsem zatlačila "testovaný subjekt" na dno a nechala zase několik minut vařit.
Příloha:
Ve varu 2.JPG [ 96.38 KiB | Zobrazeno 6565 krát ]
Po vytažení lžička nejevila žádné známky tavení, voda byla čistá, bez zápachu a příchutě plastů.
Pak přišla na řadu pánev. Tu jsem rozpálila, hodila na ni lžičku a chvíli nechala "pražit". Po chvíli jsem lžičku na pánev zatlačila, což už se přestalo líbit okrajům, které se začaly pomalu roztahovat.
Příloha:
Po kontaktu s pánví.JPG [ 38.41 KiB | Zobrazeno 6565 krát ]
Nedoporučuji tedy lžičku tisknout k rozpáleným povrchům po delší dobu. Pro zamíchání jídla na pánvi je vhodná, ale rozhodně lžičku na pánvi nenechávat.