Re: Taktické rukavice Mechanix
Kdyby Mechanix dělal velikost XS, tak bych tuto firmu milovala
Vlastním mechanix M-pact druhým rokem. Pořizovala jsem je, protože jsme často cvičili na barácích, kde byla spousta střepů, sutě a odpadků. Z hlediska ochrany jsou opravdu skvělé. Polstrování na dlaních je opravdu dobré, takže se člověk nebál opřít o ruku i když měl pod sebou střepy. Navíc v oblastech které jsou nejvíce zatěžované mají výstelky, díky kterým jsou rukavice opravdu pohodlné. Na palci a ukazováčku je materiál, díky kterému má člověk v rukavicích stále velmi dobrý cit. Ochrana kloubů je taky velmi dobrá, čekala jsem, že vzhledem k tomu, že je to guma dlouho nevydrží, ale zatím nejeví žádné známky poškození. Na dvou místech se konce gumy na prstech odchlipují, ale jde jen o pár milimetrů.
Na celoroční používání ale úplně nejsou. V létě musí člověk nechat čas od času ruku odvětrat, ale s tím se dá počítat u takových rukavic. Problém spíš byl v zimě, kdy se rukavice nacucaly a dokud jsem je nedala na topení, tak odmítaly uschnout.
Každopádně jsou to skvělé rukavice a vřele je doporučuji všem, kteří chtějí spolehlivé a pohodlné rukavice a nemají tak malou ruku jako já. Bohužel pro mě s dlaní o šířce 8 cm je i Sko velké. Sice ne tolik, aby byly pro mě rukavice nenositelné, ale pokud potřebuji manipulovat drobnými výstrojovými součástkami, tak mi materiál navíc na špičkách prstů docela překáží. Bohužel jsem zatím nenarazila na rukavice podobné kvality, které by mi sedly.