První dojmy- bunda Pentagon
Dnes jsem si pořídil novou softshell bundu od firmy Pentagon, přesněji
Artaxes Tactical někde označovanou taky jako "ARTAXES" SOFTSHELL JACKET, LEVEL V.
Popis jednoho z českých prodejců:Pentagon Artaxes SF bunda je jedna z nejpopulárnějších bund používaných speciálními silami po celém světě. Pentagon Artaxes SF bunda bývá používána i v Afghánistánu a je nošena v mírových operacích ozbrojených sil v Evropě.
Pentagon Artaxes je taktická bunda ze STORM-TEX 4 Way Stretch soft-shell materiálu, lemovaný GRID-TECH fleece technologií. Tato technologie zajistí, že tkanina je odolná proti větru a vodě.
Pentagon Artaxes soft-shell bunda je vysoce doporučená pro taktické použití, je vybavena odolným měkkým-shellem s kapucí, má dvě vysoké náprsní kapsy, které nejlépe slouží k ukládání nože, pera nebo elektronických zařízení, jako jsou taktické radiostanice, mobilní telefon nebo MP3 přehrávač. Obě kapsy mohou být stále v provozu. Kapuce může být skryta ve vysokém límci, který je navržen tak, aby co nejlépe chránil krk. Kapsa je také na zápěstí. Bunda má větrací zipy v podpaží pro efektivnější regulování tělěsné teploty. Bunda má také dvě zadní kapsy na zip pro použití na další prostor.(Popis jsem získal metodou ctrl+c a ctrl+v, ty občasné chyby a špatný google překlad se mi opravovat nechtělo
)
Mě rozhodně potěšily dva, poměrně velké, velcro panely na ramenou a množství kapes. Obě přední, venkovní kapsy mají malý organizér (v mém případě na krabičku cigaret
). Většina švů je zdvojená, nikde nečouhají zbytky nití a všechny zipy fungují jak mají bez nejmenších náznaků zadrhávání. Bunda se prodává kolem dvou tisíc korun v několika barvách a maskovacích vzorech.
Tak snad nezklame