Taky teď řeším nákup nové čelovky. Několik let používám čelovku Petzl, myslím si, že je to nějaký starší model Tactikka Plus ještě se 3-mi diodami. Jsem s ní spokojen jenže poslední rok začala blikat a zhasínat zřejmě kvůli špatnému kontaktu na bateriích. Po pár zaklepáních se zase rozsvítí na plno. Ale nedaří se mi identifikovat místo problému. Tak jsem se rozhodl pořídit něco nového, technologie je přeci jen za těch pár let zase někde jinde.
Do oka mi padly čelovky značky Black Diamond.
1. Kamarád používá asi rok Black Diamond ReVolt, takže jsem měl možnost si jí odzkoušet a vyslechnout jeho zkušenosti s touto značkou. U tohoto typu je možnost nabíjení vnitřního akumulátoru(součást dodávky=vyšší cena) přes USB, nebo nabíjecí baterie vyměnit za klasické AAA
2. Vyšší řady této značky mají kontrolku stavu baterie a technologii která eliminuje snižování výkonu vzhledem ke stavu baterií. Prostě svítí stále naplno a když baterie dojdou tak zhasne žádné mžourání při nižším stavu baterie.
3.Black Diamond pro letošní rok inovovala některé modely, zvýšením výkonu a výdrže baterií.
4.Umí svítit červeně, což je pro mě požadavek který čelovka musí splňovat.
Nižší řada se pohybuje okolo 500,-
Vyšší řady jsou od cca 1.000,- do 2.000,-
Mojí volbou zřejmě bude Black Diamond Storm 2014 pohybující se okolo 1.500,-
Nebudu zde podrobně vypisovat vlastnosti to si každý najde.
Podle mě je to celkem zajímavá značka vyrábějící kvalitní čelovky. Samozřejmě přivítám jakékoli zkušenosti, jak o BD tak i o jiných čelovkách.