Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 19. dub 2024 13:58:18



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Mountain House - outdoorová strava 
Autor Zpráva
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24. říj 2013 10:48:03
Příspěvky: 135
Příspěvek Mountain House - outdoorová strava
Máte s touto značkou nějaké zkušenosti? Dostali jsme několik balíčků na testy, tak čekejte recenze.

Příloha:
IMG_5271.JPG
IMG_5271.JPG [ 155.56 KiB | Zobrazeno 5016 krát ]


stř 28. kvě 2014 16:01:41
Profil
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24. říj 2013 10:48:03
Příspěvky: 135
Příspěvek Re: Mountain House - outdoorová strava
Ochutnal jsem teď po ránu "Míchaná vejce se šunkou a křupavými brambory" a mohu říct, že bych to v životě nekoupil. Ani omylem. Za 150,-Kč (na internetu, v obchodech jsou ještě dražší) dostanete toto:

Příloha:
Mountain House vejce.JPG
Mountain House vejce.JPG [ 134 KiB | Zobrazeno 5017 krát ]


Mokré, slané nic se zápachem chemické slaniny a práškových brambor. Za 150,-kč, připomínám.
Mám pocit, že toto jídlo bylo připraveno ve stylu: „Hele, výrobní náklady 15,-Kč, za reklamu dáme další 50,-, zbytek bude zisk. A outdooristé v přírodě stejně sežerou cokoli, tak tu chuť nebudou tolik řešit“.
Možná to někomu chutná a skutečně si tento humáč balí do batohu pokaždé, když jde ven, ale já raději zůstanu u ovesných kaší s ovocem od Emca (4 porce za 30,-Kč), tabulkové čokolády (20,-Kč), tuňáka v oleji s chili papričkou od firmy Kaiser Franz Josef (45,-Kč) či fazolí s kukuřicí a chili od Bonduelle (30,-Kč). A i kdybych k tomu přihodil nějaký krájený lovečák, tak stále mě to vyjde levněji, než ten bledý humáč v sáčku.


sob 31. kvě 2014 7:18:32
Profil

Registrován: pon 18. lis 2013 17:08:04
Příspěvky: 76
Příspěvek Re: Mountain House - outdoorová strava
Příloha:
Balení.JPG
Balení.JPG [ 241.02 KiB | Zobrazeno 4889 krát ]

Základní informace o výrobcích Mountain House: Jídla jsou uchovávána metodou vymražování (více si o tomto způsobu úpravy potravim můžete přečíst ve článku o stravě Lyo Food). Hlavní jídla váží kolem 110 gramů a přidává se do nich 350 ml horké vody. Dají se sehnat i dvojporce, které váží průměrně 180 gramů a přidává se do nich 550 ml vody. Na trhu se nyní pohybují dvě verze balení – u starší verze musíte množství vody odhadnout, u novější verze je uvnitř pytlíku ryska, po kterou máte vodu nalít.

Způsob přípravy je jako u všech jídel tohoto typu jednoduchý – vyndáte z pytlíku absorbér kyslíku, přilijete horkou vodu, sáček znovu uzavřete a pár minut počkáte. V návodu se doporučuje čekat 8-9 minut, ale u jednoho z jídel to nestačilo na úplnou rehydrataci, takže doporučuji tomu dát trochu víc času. Pokud zrovna nehladovíte, tak jedna porce nasytí dva lidi.
Životnost jídel je minimálně pět let, takže jsou jídla vhodná nejen na turistiku, ale i pro skladování jako nouzové zásoby. A nyní k mým zkušenostem s jednotlivými jídly:

Pasta with Lasagne Sauce
Váha – 117 g
603 kcal

Své první jídlo od Mountain House jsem otevřela po vystoupání zhruba 600 metrů na čtyřech kilometrech a jelikož to bylo ten den mé první jídlo, myslela jsem, že do sebe nacpu cokoliv. Miluji lasagne, takže jsem se na jídlo s názvem Pasta with Lasagne Sauce (podle českého dovozce „těstoviny s hovězím masem v omáčce na způsob lasagne se směsí sýrů Mozzarella, Ricotta a Cheddar“) i docela těšila. Po zalití vodou a znovuotevření sáčku se ven vyvalila krásná vůně čerstvých rajčat. Mé nadšení z jídla ale rychle vyprchalo po prvním soustu. Nejsem jeden z těch lidí, kteří si do každého jídla vyprázdní půlku slánky, ale tady bych dala cokoliv alespoň za špetku soli. Jídlo mělo mdlou chuť, ve které se daly rozeznat hlavně rajčata, ale ani jeden z těch tří slibovaných sýrů. Masa bylo v jídle poměrně dost, ale opět bylo bez chuti. Dalo se to jíst a zasytilo to, ale rozhodně jsem si nepochutnala. S kolegou, který se mnou jídlo jedl jsme se shodli, že sůl by tohle jídlo zachránila, což se ale nedá říct o další porci – Kuře se zeleninou v tmavé fazolové omáčce s nudlemi.

Příloha:
Těstoviny s hovězím masem.JPG
Těstoviny s hovězím masem.JPG [ 210.66 KiB | Zobrazeno 4889 krát ]



Chicken and Vegetables in a Black Bean Sauce with Noodles / Kuře se zeleninou v tmavé fazolové omáčce s nudlemi
Váha – 120 g
522 kcal

V jídle je hodně zeleniny, která ale nemá nijak výraznou chuť a všechno je namočené v omáčce, která mi silně připomíná UHO (pro neznalce „univerzální hnědá omáčka“) ze školních jídelen. Opět postrádám jakékoliv koření. Jídlo mělo podivný zápach i chuť, takže po pár soustech bylo odloženo. Později jsem ho dala ještě ochutnat dalším lidem, abych se ujistila, že to není jen můj subjektivní pocit, ale nepodařilo se mi najít nikoho, komu by toto jídlo chutnalo.

Příloha:
Kuře se zeleninou ve fazolové omáčce.JPG
Kuře se zeleninou ve fazolové omáčce.JPG [ 226.81 KiB | Zobrazeno 4889 krát ]


Cilli Con Carne with Rice / Hovězí maso a červené fazole s cibulí v chilli rajčatové omáčce s rýží
Váha – 100 g
478 kcal

Tohle bylo asi nejchutnější jídlo a na rozdíl od předešlých bych si tohle nejspíš dala znovu. Stačilo přidat trochu soli a vzniklo z toho lehce pálivé a poměrně chutné jídlo. Nicméně aby bylo poživatelné jedno jídlo ze tří, to je hodně špatný poměr.

Příloha:
Chilli Con Carne.JPG
Chilli Con Carne.JPG [ 245.15 KiB | Zobrazeno 4889 krát ]


Shrnuto a podtrženo, jídla od Mountain House mi připomínají produkty školní jídelny, kde někdo vykradl poličku s kořením. Rozhodně už si je do terénu příště nevezmu, protože cena není zanedbatelná (175 kč za porci u oficiálního distributora) a kupovat si za takové peníze jídlo, které mi nechutná je holý nesmysl. Někdo by možná mohl říct, že u sušených jídel se nic lepšího očekávat nedá, ale existují i firmy, které za použití stejné technologie dokáží vytvořit mnohem chutnější jídla - na příklad již recenzovaný Lyo Food a nebo Adventure Food, jehož recenzi brzy zveřejníme.


ned 20. črc 2014 14:13:52
Profil
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24. říj 2013 10:48:03
Příspěvky: 135
Příspěvek Re: Mountain House - outdoorová strava
Tak já za sebe ještě dodám, že Mountain House Losos s bramborem v koprové omáčce chutná naprosto strašně, zápach to rozhodně nebyl lososový a ani chemický kopr to moc nepotlačil.

Příloha:
Mountain House Losos s bramborem v koprové omáčce.jpg
Mountain House Losos s bramborem v koprové omáčce.jpg [ 414.97 KiB | Zobrazeno 4886 krát ]


ned 20. črc 2014 15:52:04
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz