Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 19. dub 2024 10:47:45



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS 
Autor Zpráva

Registrován: úte 14. říj 2014 20:09:08
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Příloha:
Poznámka: vybaven
aaaaaaa.jpg
aaaaaaa.jpg [ 166.1 KiB | Zobrazeno 37025 krát ]


Seznam věcí které s sebou nosím denně. K tomu samozřejmě ještě čepice, armádní US opasek a bundu Helikon Gunfighter nebo fleece mikinu Patriot, taktéž od Helikonu. Na nohou jsou to pak boty Sierra.

1- Stehenní IFAK od North American Rescue. Vejde se toho do něj hromada (z fotky vybavení 2-30) a nošení nijak nepřekáží běžnému fungování během dne.
2- HYFIN Chest Seal - umělá chlopeň pro ošetření hrudního poranění.
3- Hydrogelový obklad na ošetření popálenin.
4- H&H Tlakový Obvaz 6"
5- Izraelský Tlakový Obvaz 4"
6- Stahovací obinadlo Hartmann
7- Obvaz Hartmann.
8- Sterilní gáza - čtverečky.
9- Nosovod
10- Lubrikant pro zavedení nosovodu.
11- Nitrilové rukavice. - Asi nejdůležitější věc v celé lékárně. Není měsíce abych někoho na ulici neošetřoval a snadno hádat o jaké lidi v centru Prahy jde.
12- GlukaGen - pro první pomoc o osob v hypoglykemickém komatu.
13- No name nůž - nedrží se špatně a mám ho spíš pro případe že bych svůj primární nůž vytratil.
14- Framykoinová mast.
15- Resuscitační rouška.
16- Hygienicky balený cukr. - Pro hypoglykemický záchvat, když je člověk při vědomí je zbytečné hned vytahovat GlukaGen.
17- Náplas bez polštářku v cívce.
18- Sterilní gáza v "cívce".
19- Náplast s polštářkem v cívce.
20- Krabička se základními léky (paralen, ibalgin, zodac, xyzal, endiaron, kinedryl, smecta, aspirin, rennie a tablety na čištění vody)
21- Trojcípí šátek.
22- Hemostatická gáza Quikclot Combat Gauze.
23- Betadine
24- Peán
25- Vyšetřovací baterka.
26- Lihový fix. - Oproti baterce nebo lazerbritu není problém to někam hodit, když člověk potřebuje osvětlit nějaké těžko přístupné místo.
27- lightstick
28- Dekompresní Jehla H&H.
29- Škrtidlo CAT
30- Trauma nůžky.


31- Rukavice Mechanix M-PACT Covert - moc nadšený z nich nejsem, hodně rychle se opotřebily takže až odejdou úplně, zvolím jinou značku.
32- Klíče od bytu a na nich to nejdůležitější - otevírák na pivo.
33- Mobil
34- Zippo zapalovač.
35- Svítilna Lazerbrite Tactical Lightning System: Červená/Zelená. - Když něco potřebuji staticky osvítit, hodí se více než baterka. Byť je trochu rozměrnější tak v zádové kapse bundy se ztratí a nijak nepřekáží.
36- Flash disk Kingston 16 GB.
37- Hodinky Festina: Tour de France 2012. - Hodně masivní kousek a zatím vydržel kdejaký pád nebo náraz.
38- Save-id náramek na kterém je mé krevní skupina, alergie a kontakt na přítele a rodinu.
39- Paracord náramek.
40- No name led baterka. - Byl to dárek k nějakému jinému nákupu ale zatím svítí docela obstojně. Nicméně je v plánu výměna za baterku Fénix.
41- Blok a propiska Rite in the Rain. - Skvělá věc, dá se na ně (s nimi) psát i když jsou mokré a obal bloku má kapsy, tak z něj mám peněženku.
42- Nůž Extrema ratio.



Někomu toho možná přijde moc ale kupříkladu z lékárny jsem již využil vše, s vyjimkou dekompresní jehly.


úte 14. říj 2014 20:59:39
Profil

Registrován: úte 14. říj 2014 20:09:08
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Koukám že jsem se upsal ale chápavým určitě dojde že komentář od lihovky patří o řádek níže :D


stř 15. říj 2014 0:46:47
Profil

Registrován: úte 14. říj 2014 9:42:45
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Dobrý deň.
Predsa som sa rozhodol, že sa zapojím do súťaže. Predmety na fotke sú oddelené nápisom vybaven.cz zámerne. Na ľavej strane sú predmety, č.:1-9, ktoré mám zo sebou takmer vždy, odhadom v 99,9% keď idem mimo domu, do práce, do lesa, do mesta, za kamarátmi, do obchodu a pod. Nosím ich takmer vždy iba vo vreckách nohavíc. Na pravej strane obrázku, predmety č.:10-26 nosievam v batohu veľká poľná ČSLA a nosievam ich iba do roboty, do lesa alebo na bike. Teraz podrobnejšie k ostatným veciam. Vždy keď niekam idem snažím sa mať pri sebe rezný nástroj a zdroj ohňa, to považujem za kľúčové, potom je to mobil, peňaženka s dokladmi a peniazmi a kľúč od domu. Myslím si, že už netreba nič viac dodať.
Význam a účel jednotlivých predmetov.
1. plechová krabička od cukríkov v ktorej mám špáradlo na deravé zuby a gumičku na krabičku ak by sa na nej pokazilo zatváranie. V prípade núdze sa dá krabička použiť na výrobu charcloth - zuhoľnatenej látky. Predmet č.1 je v mojom prípade z núdze cnosť.
2. látková peňaženka z Tesca za 1,4€ za tie prachy, mimoriadne praktická. Dá sa oprať v práčke keď smrdí od potu, je ľahko nahraditeľná a zároveň aj poukazuje na majiteľa, že je fanatik do survivalu/bushcraftu. Občas to býva pre normálnych ľudí veľký šok.
3. Používam Huawei U8815 (ascend g300), tá nokia tam je len ilustračne. Smartfón mi nahradil notebook, pre moje potreby dostačujúce. Smartfón sa ľahšie nosí do lesa, dlhšie mu vydrží batéria, fotí, volá, internetuje atď.
4. zdroj ohňa, piezoelektrický zapaľovač, lacný, ľahko nahraditeľný, nevadí mu voda.
5. kľúč od domu s vojenským otvárakom na konzervy a s príveskom z vysoko uhlíkovej ocele (ČSN 19 830 od Pilany, Swedish steel, strojný pilový plát, vlastná výroba, 22x34x2mm, 90° hrany) na núdzové kresanie o kremeň, pazúrik, na zachytenie iskier do amadou, charclothu, prírodných práchien.
6. Francúzsky Opinel N°09 carbon steel. Uhlíková čepeľ z dvoch dôvodov. Drží lepšie ostrie ako antikora a kvôli možnosti primitívneho kresania iskier o tvrdé kamene. Buková rukoväť noža je skôr na škodu ako na úžitok lebo rada pije vlhkosť preto ju treba často olejovať. Drevenú rúčku na vreckových nožoch považujem za zlú voľbu ale chcel som uhlíkovku, tak ju mám mať. Predtým som používal asi 7 rokov vreckový nôž noname stainless china s hliníkovou rukoväťou za cca 200SK, nevadilo mu plávanie v jazere, hrubé zaobchádzanie ale musel som ho často brúsiť.
7. firesteel zn. Virginia, nekvalitný a extrémne opotrebovaný. To čierne nad tým je púzdro naň, nie pôvodné lebo pôvodné žiadne nebolo. Pôvodný kresací plech som nahradil, lebo nestál za nič, kusom pilového plátu so zúbkami (áno, opäť Pilana a 19 830 oceľ ale ešte ČSSR, to len pre zaujímavosť) na ktorom som urobil aj ostrie, pre prípad núdze a aj 90° hrany, pre lepšie kresanie. Ešte som ten firesteel nezahodil preto, že som zvedavý do akého stupňa opotrebenia s ním ešte založím oheň. Zatiaľ to stále ide. Naštastie mám kúpený aj nový firesteel zn. JKR, vyrábajú to španieli a je oveľa lepší, stál ma tuším 8€.
8. obväz, zabalený v igelitovim sáčku. Na drobné zranenia a na núdzový podpal.
9. fatwood tiež v igelite. Borovicové mastné drevo, parádna vec na podpal ohňa, vodeodolné.
Druhá strana.
10. alufólia
11. špagáty, na bowdrill, šplhanie po stromoch, na tetivu, stavbu prístrešku, v krajnej núdzi na oká na zver atď. Najviac sa mi pozdáva obyčajný špagát za 2€/100m nosnosť 60kg. Ten bledozelený na obr.
12. voda. Extrémne dôležitá vec. Santovka je tam iba ilustračne. Nech idem takmer kamkoľvek vždy mám zo sebou pitnú vodu. Iba keď si chodím zaplávať do Váhu alebo do jazera, neberien si vodu lebo sa napijem vždy na mieste, čerstvej, neupravenej vody.
13. lupa, na núdzové založenie ohňa, po opracovaní, núdzový rezný nástroj, tak ako každé sklo a pomôcka na vyťahovanie napr. triesok z kože. Z môjho pohľadu zbytočnosť ktorú vláčim so sebou len na experimenty.
14. brúsny kameň, optrebovaný, našiel som ho v lese, užitočná vec.
15. zámok na bike, na kód,1,8m, iné využite neriešim.
16. čelovka, z Tesca za 10€ na mikrotuškové batérie, pre moje účely dostačujúca. Jednoduchá, praktická, lacná. Výrobca píše vodeodolná, reálne vodotesná! Nežartujem. Pokým sa neprejavila únava materiálu na gumennom vypínači malou trhlinou, odvtedy som vodotesnosť radšej neskúšal.
17. bowdrill sada aj s náhradnými a testovacími dielmi, na založenie ohňa trením lukom a vrtákom. Považujem za extrémne dôležité ovládať založenie ohňa aspoň jednou primitívnou metódou.
18. toaletný papier, pre istotu...
19. reflexné pásiky, ak je v ich vnútri plech, v núdzi by sa dali použiť na výrobu rezného nástroja.
20. lacný vreckový nožík ktorý som dostal lebo takú blbosť by som nekúpil. Má tú výhodu, že obsahuje pomerne kvalitnú pílku na drevo. Inak, zbytočnosť.
21. potápačské okuliare, z tesca, super lacné, na potápanie a v lese v zimnej výchrici ochrana zraku.
22. kompas.
23. testovacia sada na primitívne kresanie, kus starého pilníka s hladkou plochou (vysoko uhlíková oceľ), kremene, amadou (upravený práchnovec kopytovitý), čierne, tvrdé kamene s obsahom železa.
Kameňmi kresám o pilník.
24. plátená taška do ruky.
25. ručná pumpa na bike.
26. vercajch k biku, skrutkovače, kliešte kombinované, nástrčkové klúče, imbusáky, lepidlo na gumu, záplaty, olejnička a ešte nejaké drobnosti.
Slovo na záver, nieje sranda toto písať 3,5 hodiny na smartfóne. Šľak ma trafí...


Přílohy:
Poznámka: Moje EDC.
C360_2014-10-04-13-09-24.jpg
C360_2014-10-04-13-09-24.jpg [ 212.78 KiB | Zobrazeno 36928 krát ]
pát 17. říj 2014 17:02:47
Profil

Registrován: ned 26. říj 2014 16:30:10
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Popis fotky:

1. Kožená peněženka Cavalli, stáří cca 3 roky, vybrána z důvodu mechanicky odolného provedení.
2. Smartphone Sony Xperia, vejde se velmi dobře do kapsy, velmi odolný vůči pádům (vyletěl mi z 1,5m, rozložil se, pak jsem jej ještě v plné rychlosti přejel na vrásnitém betonu a stále žije :)).
3. Policejní LED baterka, stáří cca 3 roky: stále původní baterie, vysoká svítivost, vodotěsná, značka neznámá.
4. Klíče od bytu + klíč ke speciálnímu zámku z trezorové oceli.
5. Propiska neznámé značky s kovovými prvky, stáří 3 roky.
6. Nůž Coldsteel GI Tanto, stáří cca 2 roky, vybral jsem si jej jednak proto, že jsem příznivcem "Tanto" provedení a jednak je to dle mého názoru nejlepší pracovní/survival nůž ve své kategorii. Jde o nezničitelný nůž a za tím si stojím, nikdy mě nezradil. Jeho penetrace je neskutečná a rovněž bych nerad opoměl psychologický efekt na případného útočníka :). Nůž jsem upravil dle svých představ a mimo jiné jej zbavil černění a ocel jsem vyleštil. Součástí nože je také Kydexové pouzdro Secure-EX, ze kterého nůž nevypadne v žádné poloze, drží velmi dobře.
7. Nůž Ontario Utilitac II (Joe Pardue) AUS-8, stáří 2 roky, dá se nabrousit do velké jedovastosti a je to můj nenahraditelný každodenní pomocník, bez tohoto nože nejdu ani se smetím ;).
8. Vstupní vizitka, bez které mě nepustí na konference.
9. Flash disk Kingston 8GB.
10. Slzný sprej NATO.

Hezký den všem.

Obrázek


ned 26. říj 2014 16:48:58
Profil

Registrován: pon 27. říj 2014 17:14:28
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Ahoj. Tak se také pochlubim svojí výbavou, kterou nosim u sebe

Horní řada:
- Náramek z paracordu - šňůra semůže hodit
- Navigace Garmin Dakota 10 - s mapami Atlas Czech a Topo Czech Pro
- Dalekohled - sice z Lidlu, ale stačí
- Baterka se zoomem a Cree diodou - dosvit cca 100m při maximálním zaostření, tři režimy svícení, možnost napájení akumulátorem, nebo 3ks AAA článků
- Obušek ESP 18" kalený s baterkou BL-02 - zatim použit spíš jako páka nebo na svícení a jednou proti agresivnímu psu. Naštěstí zdrhnul dřív, než jí dostal.
- Pěněženka - neni třeba vysvětlovat k čemu slouží
- Propiska - jedna kovová a jedna plastová
- Sada šroubováků - dva křížové a dva ploché ve dvou velikostech
- Elektrikářská vadaska - jeden nikdy neví, kdy se může hodit i jako šroubovák

Druhá řada:
-Telefon Prestigio 3501 Duo - hodně velká baterka 3000mAh,takže i poměrně slušná výdrž. Lze se při občasném použití dostat i na týden provozu, jinak při větším zatížení cca 3 dny
-Multifunkční kleště - opět Lidl, ale slouží a pokud je zničim, tak mi to nebude tolik vadit
- Menší multifunkční kleště Filson - dostal jsem je k něčemu jako přívěšek a jsou celkem šikovné
- Nůž Victorinox - slouží cca 16 let
- Ocílka Solingen - když nosim nože, tak je občas i lehc ocílkou přetáhnu
- Nůž Victorinox Trailmaster One hand - slouží cca 12 let a ani jednou nesklamal. Prostě naprostá spokojenost
- Pod nožem originál pouzdro Victorinox - v čem taky jinémnůž nosit že?:-) vejde se do něj i ocílka a má i uchycení na baterku. Pouze jsem upravil zapínání, protože suchý zip již přestal sloužit
- Baterka mini Maglite - na 2 AAA baterie Místo žárovky jsem použil bílou 3mm led diodu. Žárovičky dosloužily a špatně se shání. A navíc dioda míň žere.
- Light stick - žlutá barva, výdrž 12 hodin
- Mini hořák - výborný zapalovač na cokoliv včetně možnosti pájení
- Firesteel - někdy nosim křesadlo s blokem hořčíku a pokud mám papírové kapesníky, tak neni ani nouze o to, kam křísnout a nemusím shánět břízu atd.

Dolní řada:
- Náplasti několika velikostí - na zalepení říznutí, škrábance, puchýře... a případně jako nouzová izolace vodičů
- Jelení lůj - v zimě ideální na popraskané rty
- Náhradní baterie do navigace - Sanyo Eneloop.Výborné akumulátory, které trpí minimálním samovybíjením, takže jsou použitelné prakticky kdykoliv
- Pytlíky na psí exkrementy - nezbytná pomůcka každého pejskaře. Jdou použít i na přenáení čehokoliv jiného a případně jako nouzový provázek (již vyzkoušeno)
- Zápisník - na různé poznámky, náčrtky atd.
- Malý metr - délka 1m na změření čehokoliv, když nemáme po ruce jiný metr
- Kompas - obyčejný kompas od Acronu. Pouze jsem si doplnil stupnici po obvodu poudra kompasu
- klíče od všeho možného - karabina jde použít na zavěšení různých věcí

No a pokud jedu autem, tak krom povinné výbavy ještě v autě vozím skládací lopatku, gumovou lopatku na odhrabávání sněhu kolem pneumatik, mačetu, sekeru a malou pilku a celtu.
Příloha:
Poznámka: moje EDC
DSCI1452u.jpg
DSCI1452u.jpg [ 216.74 KiB | Zobrazeno 36683 krát ]


pon 27. říj 2014 19:42:39
Profil

Registrován: pon 27. říj 2014 9:23:26
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Hola hej všem :-)

Připojuju se k soutěži a přikládám foto toho co neustále nosím při sobě při běžném životě (tím tedy nemyslím pobyty mimo civilizaci či výlety do přírody, případně službu, to pak samozřejmě nosím jiné vybavení).

Tohle je seznam věcí, které mám kdykoli u sebe ve svých Helikon UTP Ripstop, případně ve své kožené bundě:
----svazek klíčů od všeho potřebného - v případě potřeby se tím dá s navázaným provazem poměrně dobře a bolestivě praštit (to jen tak mimo využití na zámky :-D)
----klíč od VW Polo - to už jen tak pro ilustraci,Polo jsem bohužel zrušil a klíč od druhého auta ještě není, páč ho budu kupovat za měsíc
----propiska - kdykoli,kdekoli,cokoli se hodí poznačit,podepsat
----Samsung S4 - v dnešní době příjemná věcička, používám hlavně kvůli foťáku
---- dvě flashky - 16 a 4 GB, více než často je potřeba někomu předat či si od někoho převzít nějaká data, nezbytnost
---- nůž Kershaw - Naprosto skvělý nůž s délkou čepele 9cm. Velmi kompaktní, ergonomický a absolutně pohodlný nůž, který odvede jakoukoli práci. Nůž používám často a na všechno možné, nikdy nezklamal, i poté době co jej používám nikde žádná vůle a minimální potřeba broušení. Pro mě představuje absolutní ideál.
---- dokladovka s plackou - samozřejmě povinnost u sebe nosit a k tomu... zločin nespí a bují i v době mého volna:-)
---- peněženka - absolutně skvělá peněženka od Tasmanian tiger s dobrou velikostí a perfektním rozmístěním přihrádek... pojme vše co do ní potřebuju dát
---- svítilna - Fenix UC40. Výborná svítilna s maximem 420 lumenů. Dosvit deklarovaných 155m, 5 režimů svícení včetně stroboskopu, max výdrž 130 hodin, vodotěsnost do 2 metrů, digitální regulace výkonu a indikace vybití baterie prostřednictvím diody a blikavým upozorněním světelného toku, ochrana proti přehřátí pak hlubokému vybití a samozřejmě přebití, příjemné rozměry, nárazuvzdorná. Nabíjí se prostřednictvím USB kabelu a vzhledem k tomu, že baterie nemá paměťový efekt, mohu nabíjet kdykoli a nečekat na uplné vybití. Výhodou pro mě je obrovská kompatibilnost a mnoho druhů příslušenství (zastavovací kužel při nočních službách, lucerna, barevné nástavce, mnoho dalšího...). Svítilně však musím vytknout jednu věc, a to je umístění vypínače. Ocenil bych ho vzadu kde je krytka pro usb, páč na boku je to dost naprd. Vzhledem k tomu jaký má svítilna povrch je obtížné jej potmě najít i bez rukavic, natož s mými Mechanixi, které používám. Při manipulaci se zbraní a potřebou mít bezpečnou a taktickou manipulaci se svítilnou je tohle velké minus.
---- paracord - "Hrdý policista České republiky"


Přílohy:
xfhjfhjf.jpg
xfhjfhjf.jpg [ 251.55 KiB | Zobrazeno 36655 krát ]
úte 28. říj 2014 10:56:14
Profil

Registrován: úte 28. říj 2014 13:27:26
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Předpokládám, že je v zadání myšleno každý den v terénu (pokud ne, tak do práce místo čelovky a křesadla nosím dokladník, peněženku a slzák).
Takže:
1. minilékárnička
2. lahev na vodu
3. skládací minibatůžek Sea To Summit Ultra-Sil Day Pack
4. kousek provázku
5. nožík (no-name z tržnice, ale je ostrý a slouží dobře)
6. křesadlo
7. minibloček s tužtičkou
8. mobil (Nokia Asha 210)
9. nepromokavý litrový vak Boll (na doklady atd.)
10. miničelovka Petzl e+Lite

Btw - pánové, opravdu je vás tolik, co u sebe běžně nosíte pistoli??? :shock: A kam jako - po ČR, nebo ji pašujete do zahraničí a pohybujete se zásadně ve válečných oblastech?


Přílohy:
Poznámka: foto
mini x.jpg
mini x.jpg [ 200.14 KiB | Zobrazeno 36643 krát ]
úte 28. říj 2014 14:05:20
Profil

Registrován: sob 04. říj 2014 19:44:34
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Ahojte, tak aj ja sa pridám. Som z tých, čo musia mať všetko presne podľa svojich predstáv, chcem kvalitu za rozumnú cenu a mám rád aj pekný dizajn. Po niekoľkých rokoch som sa zatiaľ dopracoval k tomuto. Od malička som maniak do všetkého, čo svieti a reže, venujem sa aj foteniu, tak som sa to snažil aj nejak pekne cvaknúť, viac už toho nosiť ale nechcem, už aj toto mi na môj vkus dosť ťahá vrecká k zemi a a to ešte so sebou na rizikovejšie miesta nosím paralyzér :)

zľava doprava:
1. Čelovka: Zebralight H600W, jedna z najlepších a najvýkonnejších čeloviek na trhu, vymenil som v nej ledku za teplú Cree XM-L2 s vysokou hodnotou CRI a navyše aj reflektor vymenil za optiku s širším vyžarovacím uhlom. Pôvodný stav mi nevyhohoval ani čo sa farby svetla týka, ani tvaru svetelného kužeľa, mám ju 2 roky.
2. Slnečné okuliare: Bollé SOLIS II. Celkom odolné pracovné okuliare, ale nedržia mi až tak dobre na hlave, pretože rám je veľmi mäkký, to budem musieť do budúcna nejako upraviť. Inak sú fajn. Mám ich pol roka.
3. Hodinky: UZI Guardian. Klasické digitálne hodinky s outdoor dizajnom, veľkými číslami, samozrejme podsvietením + také tie klasické funkcie, čo má väčšina digitálnych hodiniek, viac mi netreba. Podstatné je, že takmer vôbec nemeškajú, takže ich stačí prenastaviť tak raz za pol roka. Mám ich 1 rok.
4. Slúchadlá: AIAIAI Pipe, stredná trieda štuplov od Dánskej firmy AIAIAI, kábel sa síce vie pekne zamotať, ale po zvukovej stránke sú to najlepšie štuple čo som zatiaľ mal. Z basov ma nerozbolí hlava, keďže niesu dunivé, ale pekné čísté a melodické, stredy sú takisto čisté a výšky krásne jemné. Mám ich cca 4 mesiace.
5. Mobil: Blackberry Z10. Po 3,5 roku trápenia sa s Androidom som si povedal dosť, začal čítať recenzie na iné operačné systémy, s ktorými som reálnu skúsenosť nemal a po všetkom možnom čo mi nakoniec prešlo rukami som skončil na systéme od BB a neľutujem ani jeden cent. Perfektný mobil po všetkých stránkach, s dlhodobou podporou zo strany výrobcu. Mám ho 2 mesiace a ešte ho mať aj dlho budem.
6. Nôž: Sanrenmu 6261, je malý, ľahký, oceľ je 8Cr13M0V, kalená na 59HRC, je to ekvivalent japonskej ocele AUS-8, poistka Axis Lock. Liner lock mi vôbec nesadol, je nepohodlný a mať prst v ceste zatvárajúcej sa čepele mi moc bezpečné nepríde, náhoda je blbec a hneď je človek dorezaný, podarilo sa mi to 2x. Mám ho už 2 roky, 3x som ho stratil a 3x našiel, asi patríme k sebe :)
7. Čierna baterka: Olight S20 (verzia 2013), aj tu som vymenil ledku za novšiu Cree XM-L2 s teplejšou farbou svetla a vyššou hodnotou CRI, studené odtiene robia neprirodzené farby, ale väčšine ľudí to nevadí. Takisto je to malá, ľahká vecička, 3+1+1 režimov, magnet na konci, klip, a je vodotesná a odolná, mám ju rok a pol, je to moja najobľúbenejšia baterka z mojej zbierky cca 20 kusov rôznych bateriek.
8. Baterka na kľúčoch: Lumintop Worm II, keby som nejakou náhodou nemal po ruke nič iné, alebo keby všetko ostatné už nesvietilo
(zatiaľ sa mi to nestalo :D ) Takisto menená ledka za neutrálnu Cree XP-E, 2 režimy, na 1xAAA.
9. USB Kľúč: Kingston DTSE9, 64GB verzia. Miniatúrny USB 2.0 kľúč z hliníku, s užitočnou dierkou na kľúče, používam ho hlavne ako boot usb na záchranu PC a inštaláciu OS, nieje moc rýchly, ale to mi nevadí, mám ho pol roka.
Příloha:
IMG_5491e.JPG
IMG_5491e.JPG [ 253.24 KiB | Zobrazeno 36607 krát ]


Do lesa, na turistiky a opekačky ešte pribúdajú tieto veci:
1. Nôž Bahco 2444: Ľahučký nerezový nôž s gumenou rukoväťou, stál ma smiešnych 6,50€ a od výroby bol nabrúsený tak, že holil. Puzdro je dorábané dodatočne. Mám ho 2 roky.
2. Núdzová tepelná fólia: Táto je z jednej strany zlatá, z druhej strany strieborná, podľa popisu by mala jedna strana slúžiť na udržanie si tepla, alebo odrazenie okolitého tepla.
3. Survival náramok: 4m padákovej šnúry + píšťalka.
4. Baterka Roche F8: Len 13cm dlhá baterka napájaná akumulátorom 18650, osadil som si ju neutrálnou ledkou Cree XML-L2, a riadiacou elektronikou českej výroby, výkon je približne 800 lumenov a dosvit odhadujem na 250m. Mám ju cca 1 rok.
5. KPZ: Obsahuje kresadlo + prírodný špagát na podpal, brezovú kôru, sviečku, zápalky, leukoplast, paralen a grilový podpaľovač.
6. Betadin: na dezinfekciu rán.
7. Kompas + karabína v jednom: Mám ho stále na popruhu od batohu, aby som ho mal stále na očiach.
8. Píšťalka: Neviem koľko má decibelov, ale keď som ju testoval, tak mi ešte pol hodinu pišťalo v ušiach, strašný zvuk. Toto by sa asi dalo použiť aj na odstrašenie nepriateľa :)
9. Tryskový zapaľovač
10. Vetruodolné / vodotesné zápalky
11. Brezová kôra + fatwood
12. Hliníkové karabíny, na zavesenie kadečoho možného.
13. Pílka: Zasúvacia pílka Fiskars, dĺžka čepele 16cm, váha len 95g, zatiaľ reže stále rovnako dobre ako pred rokom, kedy som si ju kúpil.
14. Paralyzér: Na kadejakú háveď. Čínska výroba, ale funguje už prekvapivo dlho a spoľahlivo, rok a pol.
15. Fukár vlastnej výroby na rozdúchavanie ohňa. Extrémne pomôže v zime a hocikedy keď je mokrejšie drevo, a hlavne urýchli začiatočnú fázu strávenú pri zakladaní ohňa, takže sa môžem venovať iným veciam. Čo sa technickej stránky veci týka, tak je napájaný z 1x18650 akumulátoru, je tam upravený DC-DC menič a samozrejme má regulovateľné otáčky. Ventilátor má priemer 5cm. K tomu krabička a kúsok hliníka a je to.
16. Kresadlo vlastnej výroby (len magnéziová tyčka je kupovaná)
17. 30m padákovej šnúry, v núdzi by sa malo dať na nej dokonca aj zľaňovať, čo dúfam, že nikdy nebudem musieť vyskúšať.

Příloha:
IMG_5547e.JPG
IMG_5547e.JPG [ 252.62 KiB | Zobrazeno 36607 krát ]


úte 28. říj 2014 21:20:36
Profil

Registrován: stř 22. říj 2014 8:31:12
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Ospravedlnujem sa za kvalitu fotky, fotene telefonom sony xperia J, vzhladom k tomu ze sucasny telefon je na obrazku :)


1. Arafatka, ktorá tvorí pozadie, je to helikon-tex olivová, je super na zimu okolo krku (samozrejme), ale napríklad aj ako podložka pod zadok
2. Betadine, super dezinfekcia, aj menšie poranenia sa hoja rýchlejšie, čo je výhoda, nepáli ako napr. septonex
3. Peňaženka, myslím že netreba detailnejší popis
4. Malá sada šitia, to je tá biela vec vľavo dole, obsahuje ihly, rôzne farby nite, zicherky atď.. pretože som šikovný a rád trhám oblečenie o všetko, čo sa dá
5. Vlhčené utierky, pretože nie vždy sa dajú normálne umyť ruky
6. Vreckovky, hlavne teraz na jeseň je to nevyhnutnosť
7. Kľúče s karabinou
8. Zapaľovač BIC, lacný, spoľahlivý, dlho vydrží, nezaberie moc miesta a človek nikdy nevie, aj keď som nefajčiar
9. Baterka LED LENSER P5, obrovská spokojnosť, je malá, má focus, silné svetlo (105 lumen myslím) a funguje na jednu AA bateriu
10. Paracord náramok, po rozpletení veľa využití, ako napr. núdzová šnúrka do topánok, provizorná oprava batohu atď
11. Nôž Zero Tolerance 0350, vreckový pracant, otvarateľný jednou rukou a s klipom na opasok
12. Victorinox huntsman: klasika, ktorá má všetko, čo by victorinox podľa mňa mal mať (hlavne nožnice, skrutkovače, pilka a pinzeta)
ALEBO
13. Leatherman Wingman: keď potrebujem aj kombinačky (ktoré huntsman nemá), inak má tiež nožnice, ale čo je podľa mňa nevýhoda, má kombinovanú čepeľ.. inak dosť času tento multitool trávi hlavne v aute
14. telefón Samsung Galaxy S3 neoblue s púzdrom a náhradnou batériou, keďže v ňom vydrži batéria vačšinou 1 deň pri mojom používaní, inak super telefón na všetko možné
15. Zatial neobsadená, až keď vyhrám tie taktické brýle :twisted:

(Inak keď mám so sebou batoh, tak v ňom mám ešte nôž Mora companion nerez, 15m paracordu, flisovu čiapku od helikon-tex a ďalšie veci)

Obrázek


stř 29. říj 2014 11:00:08
Profil

Registrován: stř 29. říj 2014 15:05:00
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Vše nosím denně v sumce na opasku.

-Nůž (Kershaw Speedsafe) je klasický poloautomat. Cena cca 700,- , Velmi dobře slouží a drží ostří, ale čínská ocel má sklony k ohybu a na toto je nutno brát zřetel při použití.
-Svítilna (Fenix E11) pouze na jeden AA akumuláor. Nárazuvzdorná, vodě odolná a velmi skladná. Bohužel vydrží dobře svítit cca 10h (proto náhradní akum. vždy nosit)
-MultiTool (Leatherman Wave) Velmi precizně zhotovený kus nářadí, který odráží i fakt, že je výrobce ochoten poskytnout záruku 25 let. Cena zde odpovídá kvalitě a proto si připravte částku okolo 2 500,-
-Pepřák (Sabre red) - Efektivní na 20+ min (odzkoušeno)
-Palník- Klasický důlní ocelový izolovaný odpalovací drát ve žlutém provedení.
-Sumka (Maxpedition M-5)- Prostorná, členitá, odolná. Mnoho barevných variant a ucházející cena. Životnost při pravidelném používání okolo 5let.
-Hodinky (traser h3 p6500)- švýcarské hodinky vybaveny tritiovým osvětlením (radioaktivní plyn v ampuli, který při průchodu její stěnou fosforeskuje), které funguje stále po dobu cca 10+ let, akumulátor ve strojku deklaruje 60 měsíců než se vybije. Splňují některé military normy i při použití u EOD. Nevýhodou je Odolnost vůči vodě do pouhých 30m
-Zapalovač (Zippo) Zippák je Zippák ;-)
-Žárové ohřívací tělísko- Hliníkový obal ukrývá magnesium nebo fosfor (nepamatuji si) a je schopno po škrtnutí vyvinout vysokou teplotu, která umožní zažehnutí ohně. Funguje skvěle!
-Sterilní balíček první pomoci- sterilní rukavice a hotový obvaz se dvěma posuvnými krytími (posunout dle druhu zranění). Obal nepropouští vodu a je oděruvzdorný.
-Izolační fólie- (už zde byla recenze) Každopádně stojí 20,-, nezabírá moc místa... proč ji teda nenosit sebou :)
-Ohřívače nohou- v třeskutých mrazech je nejhorší udržet nohy v teple... teď už ne ;-)
-Rukavice Nomex (Kdysi používány US Airforce, USMC, SWAT atp.) Odolné vůči vysokým teplotám, máte v nich cit i pro ovládání telefonu, ale v -20st. Vás neochrání (nejsou k tomu určeny)


Přílohy:
Edc 1.gif
Edc 1.gif [ 157.47 KiB | Zobrazeno 36517 krát ]
čtv 30. říj 2014 15:31:12
Profil

Registrován: pát 31. říj 2014 8:09:29
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
tak jsem také vysypal dokladovku, nastřádalo se toho slušně:
1A/ brašnička Tatonka......letitá láska, kromě nože-12B, pásku-14 a hodinek-13 je vše vybavení uloženo v této dokladovce
1B/ odnímatelný popruh
1C/ klasický malý kompas LEKI na gumičce, funguje, ukazuje
2A/ zubní kartáček CURAPROX 1560 , tvrdší, běžně ale používám řadu 5xxx.
2B/ mezizubní kartáčky TePe 0,6 mm,
2C/ zubní párátka: stále do těch mezer něco leze, no a dloubejte to nožem....
3/ sada silikonových gumiček.... co dneska už ty materiály vydrží, paráda
4/ tyčinka na rty
5/ píšťalka s vnitřním prostorem na papírek s telefonním číslem v mezinárodním formátu na mne a manželku: nejčastěji ji dávám
na krk své čtyřleté dceky, když hrozí, že by se mohla ztratit někde v davu.....před rokem nám ale takhle odpískala motorák na
nádraží...
6/ sada klíčů na látkovém popruhu UAX s malou karabinkou....jednadvacáté soletí a stále vláčíme nějaké klíče, byť omezené na
minimum.....jaká by to byla paráda, nemuset zamykat.....
7/ ubrousky na brýle W5 z Lidlu: nenávidím jakoukoliv drobnost na skle brýlý
8/ propiska: bezejmenná bezreklamní obyčejná propiska
10A/ svítilna FENIX LD25: CREE LED, na 2x AA články, konstantní proud, 170 lumenů na dvě a půl hodiny, nebo svítit ve stanu tři dny.....dle libosti a nálady.......tady mi chybí stroborežim......jo, dá se s ní rozbít sklo, a patrně i hlava, kdyby někdo hodně vyšiloval....tři roky denně v provozu
10B/ obal z technické tkaniny ke svítilně Fenix
10C/ baterie Sanyo XX:, první generace, vyndané ze svítilny, 2ks - 2500 mAh, luxusní články, malé proudové odpory, výborný výdrž.....3 roky v provozu
10D/ nouzová baterka GP na jeden článek AAA, CREE LED...rok stará, použití zcela příležitostné
10E/ ještě nouzovější baterka Warrior na tři knoflíkové baterie.....používaná na hledání klíčové dírky, součástí klíčové sady
10H/ popruh s plastovou destičkou a úchytkou z gumy na připevnění baterky pro uvolnění rukou (nouzově nísto čelovky)
11A/ křesadlo Light My Fire.....
11B/ vatový tampon: malý rozměr, vodotěsný......ke křesadlu ideální na zážeh :)
12A/ nůž Victorinox Soldier - výborný všeuměl, výborný výbrus, jednoruční otevírání i s rukavicí, děsně moc mi chybí párátko a pinzeta z turistické řady Viktorovo Inoxů...., uáááá, no, proto ta klasická párátka bod 2C, několik let spolu, několikátý Victorinox v řadě.
12B/ nůž GERBER Scout: ten je v kapse na klipsu, lehounký a přitom dost pevný a dlouhý, slušná ocel....mám na běžné vytahování během dne...řezání krabic, chleba, mazání másla.....opravdu na vše možné....asi dva roky v kapse.
12C/ brousek Victorinox - keramický srážeč jehly a kamenný brousek ve skvělém cestovním balení, nouzově pořeší i serated ostří.....stáří 4 roky...
13/ hodinky Suunto Core: jedny na vše, výškoměr, hloubkoměr, barometr, kompas...volovinky kolem, jo a ukazují i čas, v této barenné kombinaci Glacier Grey jsou i civilně použitelné.....sklíčko chráněho vystřiženou folii na telefon (30,- proti originálu za 390,- :)...strašně mi ale chybí ručičky pro rychlou orientaci v čase
14/ kožený pásek 3-3,5mm, hovězina s kovovou přeskou, made in Česká republika, v létě v lehkých kraťasech nahrazen popruhovým páskem
15/ cca 60 cm smyce 1mm
16/ lžička Sea To Summit: už jste někdy děckám koupili jogurt a jedli ho pak rukou?
17/ peněženka, spousta fochlíků, dost místa na běžné transakční problémy
18/ pár papírových kapesníčků.....různé použití :) včetně pozdní aplikace Endiaronu z bodu 19.
19/ lékárnička: Ibalgin 400, Paralen (originál), Endiaron......no, co, co....už to na Vás někdy přišlo
20/ telefon HTC Desire: Android 2.1 -dnes již je dědečkem dotykáčů.....ale nemůžeme se rozloučit. Výborný displej (4 roky zpět) dnes již nestíhá ani RAM, ani ROM...baleno v silikonovém pouzdře a folie na displeji.....děsně mi chybí tlačítka, na dotykjsem si prostě nezvykl...obecně...
21A+21B/ gumoví medvídci Haribo a tečka z Lentilky.....to u sebe nenosím pravidelně, ale při času tráveném s rodinou se tyto komponenty určené k přežití velice často vyskytují, když né v dokladovce tak v jiném příručním.......zavazadle
22/ a nákladní vozidlo Wader: dvounáprava, jednomontáž, nosnost 15 kg, objem korby 2 litry......to se mi sem dostalo skoro
omylem, můj malý dvouletý prďolka se večer probudil a potřeboval vědět, co to taťka vyvádí a musel přidat i něco svého. Gumové medvídky VYBAVEN.CZ jsem zachránil jen tak tak, za příslibu, že si je může naložit na náklaďák odvézt pod stůl a zbaštit až ráno.


Přílohy:
Copy of copyDSCN6531.jpg
Copy of copyDSCN6531.jpg [ 198.52 KiB | Zobrazeno 36474 krát ]
pát 31. říj 2014 9:03:40
Profil

Registrován: pát 31. říj 2014 9:41:06
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Kde jsem já, je můj baťoh! ;)


1 – Švýcarským nožíkem začnu. Jediná věc která není v baťůžku,
ale v koženém pouzdře na opasku. Mám ho sebou stále. Můžu změnit ryfle za
kvádro, ale stejně si ho přesunuji na nový opasek a kalhoty! Využívám ho snad
denně. Dar bývalého tajemníka primátora Ostravy. Mám ho asi 4 roky.


2 – Takové hodinářské nářadí. Pořád kdesi cosi spravuji.
Všichni to o mně vědí ..takže mě zneužijí a já jim vyřeším problémy s kalkulačkami,
ovladačí k TV atp. a atd.


3 – Tužkové AA mám vždy. Když je použiji okamžitě kupuji (OK
tak fasuji) dalsí a hážu do báglu.


4 – Dalekohled . Nevím co dodat. V tomto roce x krát
vytahoval na horách.


5 – Bonbónky se hodí vždy … :)


6 – Trochu silnější na svit a bytelná kovová svítilna. (budu
měnit za ZZ cosi ..tj včetně el.šoků)


7 – Kapesníky na sople a drobné krvácející zranění ..taky už
pomocí nich tahal cosi z oka.


8 – Zajímavost tahle kovová štamprle na provázku. Mám ji v boční
síťované kapse. Když procházím hory, kde mám chatu tak x sousedů zve spoza
plotu na štamprličku pravé domácí a to už vytahuji svoji štamprli, dávám na krk
a koštuji. Za pár dalších chalup už mi dává do ní koštovat další sousedé .. :mrgreen:


9 – Šitíčko: nitě jehly, ale i provázek gumička a karabinka s klíčovým
kolečkem. Mám už aspoň 10 let toto.


10 – Sada neméně důležitých věciček. Hřebínak, nůžky,
pinzeta, kleštíčky a jiné udělátka na nehtíky.


11 – „Nožejk“ Tenhle jestli ztratím držím x dnů smutek!!!
Zatím neměl lepší nůž. Lehký, dobrá ocel, dobré zpracování, ostrý. Jen co
dojedu na hory vytahuji a dávám do kapsy drží tam neuvěřitelně díky svému
povrchu a přezce. Bear Grylls pokud někdo nepoznává.


12 – Prupiska se světlem. Využívám často na psaní. Jednou
někomu koukal na bolavej zub díky světla dodávaného docela slušně silnou
diodou.


13 – Čaje. Jednoho dne je tam hodil, že někdy můžu
potřebovat. Zatím ale všude kde jsem byl jsem byl uhoštěn. I v lese jak se
chodím občas ztrácet vařím z toho co najdu (ostružiní, mladé výhonky
jehličnanů atak) Každopádně nechám v baťohu nadále. Pořád věřím, že na ně přijde někdy řada.


14 – Sekundové lepidlo. Po použítí sháním další a doplňuji
ho okamžitě do baŤohu. Možná moje tak desáté lepidlo už!


15 – Zapalovač a sirky. Oheň je život co si budeme nalhávat.
Křesadlo zde není. To mám jinde včetně polní láhve, ešusu atd. a nenosím denně
sebou takové věci


16 – Série léků a jiných šmakolád. Gaviscon na pálení žáhy,
Smecta na problém s víte čím .. antihistaminikum Zodac, Flector což je fakt
silné analgetikum. Do patnácti minut nevíte o bolesti. Zjistil že je to můj vyprošťovák!!!
Když přeženu neskutečně s alkoholem a ráno jsem na umření, tak tahle věc
mně dostane do půlhodiny do provozního funkčního stavu bez blití a jiných
nepříznivých stavů. Ty žluté kuličky jsou na prdíky. Mno a Díky tomuhle
zvěřejňování jsem zjistil, že mi došla v baťohu soda Bicarbona ..takže dík ;)

PS: Mno tak jako vždy na něco zapoměl .. Takže udělal druhé foto teď. V baťohu mám náhradní boxerky a ponožky. (mnohdy někde nečekaně zakotvím přes noc :twisted: ) Každopádně nevím proč zapoměl, že v ponožkách mám ukryté ještě Multifunkční kleště! Tak proto ještě foto dodatek.jpg :!:


Přílohy:
dodatek.jpg
dodatek.jpg [ 131.57 KiB | Zobrazeno 36449 krát ]
JeremyCZ_resize.jpg
JeremyCZ_resize.jpg [ 161.6 KiB | Zobrazeno 36451 krát ]
pát 31. říj 2014 11:59:36
Profil

Registrován: pát 31. říj 2014 13:08:29
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Takže toto všechno s sebou nosím každý den - cesta do školy, škola, kolej, různé výlety, cestování, prostě vždy. Buďto to mám po kapsách či na opasku, ale především v batohu, který (pokud
nejdu jen pro poštu do schránky) mám vždy na zádech. V batohu nosím i notebook, ale ten jsem nefotil, protože ho nemám úplně vždy (výlety, nákupy apod.).
1. reflexní páska na ruku
2. papírové kapesníčky
3. lékárnička
- zde se trochu rozepíšu. Kvůli pár nepříjemným záležitostem jsem začal nosit tuto větší lékárničku (větší v poměru k EDC). Vše je v sumce Rip Away od firmy Condor.
Uvnitř najdeme: Izraelský tlakový obvaz;
QuikClot Combat gauze - na zastavení tepenného krvácení;
škrtidlo C.A.T. Combat Tourniquet - přichyceno z venčí pruženkami;
černý fix - např. k napsání času aplikace toho a toho pro zdravotníky;
klasické náplasti;
trojcípý šátek;
resuscitační roušku;
chirurgické nůžky;
pinzetu na klíšťata;
desinfekční pero (patří k IBV 75, ale kvůli jeho praktičnosti a skladnosti jsem pouze vyměnil původní obsah za desinfekci Betadine);
papírovou lepící pásku k lepšímu přichycení obvazu či náplasti (v případě této lékárničky pouze náplasti);
základní léky v praktickém pořadači (Zodac, Paralen, Ibalgin, Rennie);
oční kapky Visine a Alergocrom (ty jsou na podráždění očí způsobené alergickou reakcí);
vatové tampony;
izotermickou folii;
2 páry nesterilních nitrilových rukavic;
2ks LIGHTSTICKu (zelený + žlutý) přidělané z vnější strany lékárny.
4. Nůž Ontario RAT 1 - nedám na něj dopustit, nikdy bych bez něj nešel ani pro tu poštu. Otevřený slouží jako nástroj, zavřený jako úderná zbraň (naštěstí ho jako zbraně nebylo ještě potřeba)
5. Svítilna Super Xenon od firmy ASG - taktická svítilna na zbraň, ale díky možnosti přidělání na opasek jí nosím i samostatně - čeká jí přestavba na Cree diodu
6. Náramek z paracordu - ve sponě je i píšťalka :)
7. Zápisník rozměru A6 a černá propiska - hodí se každou chvíli :)
8. Mobil Huawei Ascend G600 - slouží jako GPS, rádio, fotoaparát, hudební přehrávač, zdroj zábavy atd., ale hlavně na SMS a volání.
9. Náhradní akumulátor k mobilu - protože můžete zapomenout nabít mobil a je to skladnější než Power banka (i když s PB se dá nabít mobil víckrát...)
10. USB Flash disk 8GB - miniaturní rozměry a relativně velká kapacita. Na přenášení dokumentů a čas od času fotek určitě stačí.
11. Klíče od domu, kolejí, kola apod. Na klíčích "no name" karabina s nožíkem, nůžtičkami a pilníkem s plochým šroubovákem a otvírákem na lahve. Přívěsek ve tvaru psí známky je rovněž otvírák. Všechno ostatní jsou jen blbinky :)
12. Sluchátka AKG v krabičce - každý si rád poslechne hudbu. A to to raději když jezdí v MHD.
13. Kožená peněženka s doklady. Kromě peněz a občanky s řidičákem v ní je režijka, ISIC, průkaz pojišťovny, kreditní karta, asi 2 kondomy, nějaké vizitky a umělohmotné kolečko k nákupnímu košíku. Když jí ztratím, jsem víte kde.. :D
14. Malý křížový šroubovák
15. Snus - protože každý má nějakou tu svojí závislost.
16. KPZ v plechové krabičce od benzínového zapalovače.
Uvnitř najdeme: píšťalku;
jehlu + nit;
papír + tužku;
žiletku;
prezervativ (účel spíš na přenos vody apod.);
podpalovač;
dortovou svíčku;
zavírací špendlíky;
dámský tampon (k rozdělání ohně, přiložení na ránu nebo jako savá houbička..);
vlasec + rybářský háček (háček se mi asi zrovna schoval pod papír na dně krabičky);
17. žhavící zapalovač (cena 10Kč, plnící, vydrží...) - protože jsem nekuřák tak ho používám jenom občas :)

Uvědomil jsem si že jsem zapomněl vyfotit i hodinky - bez nich jsem jako bez ruky. Značka Adidas, analogové - univerzální ke sportu i k různým formálním záležitostem. Dále jsem zapomněl na klíče od auta (které je na rozdíl ode mě zrovna na cestách), kde je jako přívěšek zavěšen ResQMe™ . Kdo neví co to je, tak si to vygooglí - nechci dělat reklamu :)

Obrázek


pát 31. říj 2014 14:00:59
Profil

Registrován: pát 31. říj 2014 14:06:07
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
1. Papírové kapesníčky (rýma + jsem hovado a mám štěstí takže se skoro pokaždé ušpiním.. i když jdu třeba jen pro rohlíky :D )
2. Nože - Benchmade Griptilian, Kershaw CQC-7K, Fox Karambit 478 (všechny vlastním pouze krátce a nosím podle nálady/oblečení)
3. Stará peněženka u ní snad stojí za řeč jen ta karta - převážně využívaná jako otvírák :)
4. Klíče - tady taky nic zajímavého až na flashku Kingston 16GB
5. Pepřák klasika
6. Hodinky - Suunto Core All Black
7. Mobil - Samsung Galaxy S3 kterým to bylo vše foceno (v něm klasické blbosti jako offline mapy, navigace, první pomoc atd.)

Skládám si to pomalu a vím že mi tam hodně věcí chybí. Chtěl jsem vyfotit skutečně EVERY day carry jinak s sebou nosím většinou ještě batoh kde je spousta dalších věcí.

Obrázek


pát 31. říj 2014 14:39:18
Profil

Registrován: pát 31. říj 2014 22:16:15
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Rozdělil jsem to do dvou složek:
První - červená - tyto věci nosím u sebe v kapsách
Druhá - žlutá - stálé věci v ruksaku
Při sobě:
1) Nůž SOG flash tanto - koupen na Aukru
2) Peněženka s hotovostí
3) Pouzdro se stravenkami a blokem
4) Telefon Nokia 206 Dual SIM černá - 2 sim soukromá, služební + sluchátko - bez spojení není velení
5) Kožené rukavice - vždy se můžou hodit
6) Pouzdro na dva zásobníky s příslušenstvím:
- levé - policejní píšťalka, pinzeta, malá baterka 1x AAA, zapalovač
- pravé - multifunkční nůž Mamut a kleštičky na nehty s pilníčkem
7) Služební klíče
8) Klíče od soukromého vozidla
9) Klíče od služebního vozidla
10) Klíče od domu a garáží se solární svítilnou
11) Svítilna - P7B PELETRON 7W - solidní svítivost
12) Flashdisk - Transcend 32 GB - pro přenos dat
13) Hodinky CASIO - pro orientaci v čase
14) Digitální fotoaparát NIKON + pouzdro
15) Karta na přežití - blbůstka, ale co kdyby
16) Malá lupa - už mám stařeckou vetchozrakost a písmenka jsou čím dál menší
17) Doklady OP, ŘP, SP, ZP - zelené PZ, OTP
18) Tužka na tablet i psaní
19) Pouzdro na doklady

Ruksak:
20) Přívěšek s krevní skupinou
21) Malá videokamera SONY + pouzdro
22) Diktafon + pouzdro s příslušenstvím
23) Lupa skládací
24) Malý teleskopický stativ - různé využití
25) Diodová svítilna na čepici
26) Papírové kapesníčky
27) Obranný sprej na "zvířata"
28) Malá KPZ s výbavou - od kondomu po chirurgické šití


Přílohy:
Vybaven.jpg
Vybaven.jpg [ 97.63 KiB | Zobrazeno 36377 krát ]
pát 31. říj 2014 22:57:25
Profil

Registrován: úte 14. říj 2014 20:09:08
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Mort píše:
Obrázek



Co je to za zbraň?


pon 03. lis 2014 12:40:47
Profil

Registrován: sob 04. říj 2014 10:38:32
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: EDC soutěž o luxusní taktické brýle značky ESS
Chiappa Rhino


stř 05. lis 2014 7:34:01
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz