Abe
|
Recenze rukavic Eliza Nomex
Recenze rukavic Eliza Nomex od tuzemské firmy Holík. Rukavice jsou primárně určeny pro policii a armádu, ale ocení je každý, kdo rád vyráží na tůry a pochody do náročného terénu. Já osobně rukavice využívám při cestách náročným terénem, výletech do lesa, a reenactingu a prozatím mne nezklamaly. Tyto rukavice jsou na ruce poměrně pohodlné, a poskytují dobrou citlivost v prstech, tudíž nějaké zapínání knoflíků či manipulace s menšími součástkami netvoří žádný problém. V nejvíce namáhaných částech je kůže zdvojena, případně ještě vyplněna gelovou vložkou viz. trojúhelník v pravé dolní části dlaně, a celém chrániči kloubů. Kůže je dvakrát prošita, takže jsem nikdy neměl obavy, že by se mi kůže začala odtrhávat. Vyztužený chránič kloubů ocení všichni uživatelé, jelikož podřený hřbet ruky o tvrdé podloží, když se člověk zvedá ze země zná téměř každý, a své uplatnění najde i jinde. Látka rukavic, která není z kůže je vyrobena z Nomexu, který poskytuje částečnou odolnost proti ohni. Kůže je poměrně dost imunní vůči klouzání, takže držení hladké rukojeti nože poskytuje pevný úchop a bezpečnou práci s nožem, a to i když je nůž či daný předmět mokrý, stále zajišťuje bezpečný úchop. Tyto rukavice hodnotím kladně, a doporučil bych je i dále, oproti klasickým Bundeswehr (německým) nomexům, či US pilotním nomexům určitě potěší gelová výplň v nejvíce namáhaných částech, ovšem nevýhodou je jejich cena, která je oproti právě zmiňovaným rukavicím téměř dvojnásobná.
+ Dobrá citlivost, komfort + Odolnost rukavice + Výplň rukavic v nejvíce namáhaných místech + Dobrý úchop + Použití kvalitních materiálů
- Cena - Třepící se nitky uvnitř rukavice
Přílohy:
Poznámka: Chránič kloubů vyztužen gelovou vložkou
eliza 2.jpg [ 96.78 KiB | Zobrazeno 3377 krát ]
Poznámka: Detail rukavice s gelovým trojúhelníkem
eliza ein.jpg [ 110.31 KiB | Zobrazeno 3377 krát ]
_________________ One size fits all.
|